31 augusti 2013

Bara så du vet var du hamnat i USA





Lite då och då tänkte jag bättra på din allmänbildning om USA. Jag vet massor, eftersom husse både visat bilder och berättat för mig. (Jag sov faktiskt inte hela tiden.)
Idag kommer första avsnittet, som lär dig var du hamnat. Du vill väl inte göra samma misstag som Christoffer Columbus, som trodde att han var i Indien?
Det var i de här husen min Agnes och husse bodde, när de var i Amerika alldeles nyss.


Hej så länge
Sverker

Leg. folkbildare

PS Mitt internet har bråkat, därför är jag sen. DS


VERMONT I detta statstypiska hus bor Eloise. Eloise var gift med husses kusin Jim, som dog i vintras. Om du vänder dig om, så kan du fotografera solnedgångar över Lake Champlaine, som är en stor sjö. I den finns det fiskar. Eloise har två katter. En av dem är riktigt fet. En av katterna heter Lucy.

NEW HAMPSHIRE I denna stat tycker de om att bygga små stugor att bo i. I denna lilla stuga bor Jason och Lisa och deras två barn. Lisa är dotter till Jim och Eloise. De har inga katter och ingen sjö, men de har eremitkräftor i ett akvarium och en liten pool på baksidan jämte grönsakslandet.

CAPE COD Till Cape Cod kan du åka båt, eftersom de har lagt halvön vid havet. I denna stuga bor Leo och Carol. Carol är kusin till husse och syster till Jim. De har ingen katt, men ett hav på ena sidan och en stor pool på baksidan.

CONNECTICUT Om du sätter dig på stolarna, så kan du se ut över en liten sjö. I sjön bor det fiskar och kanadagäss. I huset bor Sergei och Ingrid. Ingrid är dotter till Jim och Eloise. Frånsett utsiktsstolar har husen i Connecticut en pool och två katter. Katterna har antingen sex tår, eller annars är de enögda. En av katterna heter Lucy.

2 kommentarer:

  1. Lucy verkar vara ett populärt kattnamn i USA.

    SvaraRadera