6 april 2013

Bara telefonbilder

DETALJ Här hade husse tänkt sig att det skulle vara en helbild på mig, när jag kom och promenerade lite sävligt. Nu är jag ju lydigare än husse har fattat, så när sade ”Hit Sverker”, så satte jag fart. Någon vidare fart var det inte på husse, men jag tål ju att studeras på nära håll!

Idag hade husse glömt att ta med sig en kamera, när vi var ute och gick. Lite dåligt med tanke på hur många han har.
– Jag får fotografera dig med telefonen istället, sade den något dementa hussen till sin ståtliga västgötaspets.
När vi kom hem fanns det massa andra bilder (137 st) på telefonen som också laddades in.


När husse satt och begrundade allt som hade hamnat i datorn, så beslöt vi oss för att göra ett telefontema idag.
Alla soluppgångar som han har tagit skulle inte ha blivit av, om inte jag hade funnits. Det är jag som ser till att han går upp i tid. Jag har tagit det som en av mina uppgifter här i livet. Jag är en levande väckarklocka, nämligen. Jag tycker nämligen att det är synnerligen onödigt att behöva vänta på första morgonpromenaden och på maten.
De bästa bilderna är naturligtvis de som jag finns på, de andra följde med av bara farten.

Hej så länge
Sverker

Leg. telefonfotograf

TVÅAN Försök nummer två gick lite bättre, men husse knäppte av telefonen lite för tidigt. Jag är lite väl långt bort. Ser du vilken fart jag har?

DASS Husse har plågat alla sina Instagram- och Facebooksvänner med en bild på soluppgången varje dag. Slö som han är, så tog han den här bilden, när han satt bekvämt på wc-stolen och blickade ut genom toafönstret. Lucy brukade ligga i fönstret och titta på utsikten.

PÅSKREST Husse dräpte ju till med att köpa påskliljor till i påskas. Finnt skulle det vara. Det hade varit bättre om han hade fyllt mitt påskägg med lite mera godis. Så här tedde sig de när han så småningom fick för sig att äta frukost (lättfil med müsli och kaffe). Efter frukosten få jag fördiska. Fil är gott.

NEDGÅNG Efter alla soluppgångar påpekade en av husses gamla elever att solen gick ner också. Husse var tvungen att kontrollera det, och se själv: solen går ner i skogen. Elevens namn (Ida) håller jag dock hemligt. Dessutom är det ingen idé att du spanar efter en f.d. elev (Ida) med blått hår, för det har hon inte längre.

TRÖTT Efter en hel dag i Uppsala, kan man bli så här trött om man heter Sverker. Det är inte så konstigt, eftersom min Agnes ville visa mig så många saker runt hela stan. Fast det var för en månad sedan, så jag har återhämtat mig nu.

6 kommentarer:

 1. Vad heter du (eller husse) på instagram? Vi ser gärna mer av Sverker och soluppgångar. (Och så kan du få se hur stiliga vi är!)
  / lu (wi har flyttat för att vi slogs för mycket)

  SvaraRadera
  Svar
  1. Men oj, har wi flyttat? ;-(

   Radera
  2. Ja, men bara till husses bror ett par mil bort! / Lu

   Radera
  3. Tråkigt att wi har flyttat. Här har ju Lucy flyttat, fastän vi aldrig slogs. Jag jagade inte ens upp henne i körsbärsträdet.
   På Instagram heter husse berhed44

   Radera
 2. Vilken himla tur att husse har dig. Jag har bara fåglar och dom kan man inte gå ut och promenera med. Fast dom är fina att titta på när man väl upptäcker dom. Har du sett några vårfåglar ännu?

  SvaraRadera
  Svar
  1. Husse påstår sig ha haft undelater man kunde ut och gå med inne. Men en öppen bur i kombination med öppet fönster gjorde att de försvann, just ut.
   Det har kommit gäss av olika slag och måsarna hörs, men roligast är att bofinkarna är här. Husse hade en bofink för många år sedan som flög in och åt frukost med honom. Fågeln hade en egen tallrik på bordet med cornflakes, fast han stal av brödet också. Allt enligt husse.

   Radera