16 februari 2013

Jag väntar på en hemlighet (=min Agnes)


SPANARE Sder du mig? Det är jag som står och spanar på något som rör sig innanför dörren. Vad kan det vara?

Kan du gissa vem jag står och väntar på? Jo, det är min Agnes. Hon är hemma hos mig nu. Fast det började sju minuter innan bilden togs.
– Ska du följa med till stan och handla, Sverker? Det var min Agnes som frågade.


Klart jag skulle med. Fattas bara annat. Jag var klar och färdig på under en sekund.
Husse var klar och färdig på under två minuter.
Sedan gick jag och min husse ut. Men vart hade Agnes tagit vägen? Jag hade glömt hur besvärliga flickor är när de ska gå ut. Jag väntade och väntade.
Därefter for vi in till Tranås.
Återigen visade det sig att ” Ska du följa med till stan och handla, Sverker?” betyder ” Ska du följa med till stan och sitta i bilen under tiden som vi handlar, Sverker?”
Det blev inget handlande för mig. Men när de äntligen kom tillbaka till bilen, så tog jag med både Agnes och husse på en promenad i en fin park där många andra hundar också har gått.
I stan har de brun snö.

Hej så länge
Sverker

Leg. Agnesmotionerare


AGNES Min Agnes och jag. Det var henne jag väntade på. Agnes måste alltid göra så många saker innan hon kan gå ut genom dörrar.


PARKEN Nu har vi precis kommit in i parken. Snön är brun och fin, som stadssnö skall vara. Bakom oss ser du i det gula huset Kulturskolan, (f.d. Musikskolan, fd Tingshuset). Det vita huset lite längre bort är Odd Fellow huset (f.d. Baptisktkyrkan).


PENSIONÄRSFÅGLAR Sådana här fåglar ska man mata när man är pensionär, vill jag hävda. De med blågröt vackert huvud är pojkar. De mer jämngrå tråkiga är flickor. Dän att det är precis samma sak hos västgötaspetsar. (Att killarna är tjusigare än flickorna.)

4 kommentarer:

  1. I have so many fond memories of these scenes - although in a different season.

    SvaraRadera
  2. Typiskt tvåbentingar att de dumpar en i bilen hela tiden!

    SvaraRadera