24 juni 2012

I denna grop försvann mina smarta inlägg


SPÄRRAT En fin vallgrav tvärs över övergångsstället har de gjort vid Hättevägen. Det är bara för att jag ska kunna skicka mina trevliga och smarta inlägg till min blogg. Först sade de att det var fel på husses modem, så han köpte ett nytt för 395 kronor. Men sen när de hade sålt det, så ändrade de sig och sade att det var slangfel.

Idag blir det ett extrasvårt inlägg. Det handlar nämligen om teknik. Dagens ämne är: Därför blev Sverker utan Internet.
Men ta och läs och försök att förstå!


Internet går i slangar, som för det mesta ligger under jorden. Det går både åt ena som åt andra hållet. Det beror på om du skickar eller tar emot.
Om du tänker dig Internet som små fiskar i slangen, så blir det kanske lättare. Somliga simmar till dig, till exempel när du tittar på min blogg. Andra simmar från dig, till exempel när du skickar iväg lite e-post.
Men om nu slangen ligger i vatten och det dessutom är hål på den, vad händer då?
Jo, du förstår de här internetfiskarna är så små, så små, så de kan simma ut genom ett litet, litet hål.
– Oj, titta här, säger en liten fisk till de andra små fiskarna.
– Här är ett hål vi kan simma ut igenom.
– Ja, låtom oss göra det och utforska vad det finns på andra sidan vår trånga slang, säger de andra små internetfiskarna i munnen på varandra.
Sagt och gjort. Slangen töms på små fiskar och där kan du sitta och försöka kommunicera med yttervärlden via din dator. På så sätt har det runnit ut flera bilder på mig som ligger i det smutsiga vattnet, för du ska inte tro att internetfiskarna hittar tillbaka till sin slang igen.
Så gick det till när jag inte kunde skicka bilder på vanligt sätt. Jag använde mobilen istället. Då är det internetfåglar istället för fiskar.

Hej så länge
Sverker

Leg. internetsakkunnig



INNEHÅLLSRIKT I detta vatten simmar det omkring massor med små internetfiskar. Om du skulle filtrera vattnet ordentligt, skulle du hitta flera bilder på mig. Fast då måste fiskarna sättas ihop på rätt sätt först. Nu har de lagat rymningshålet med lite eltejp. Man kan ju tro att husse har utfört arbetet.

3 kommentarer:

  1. Det där med teknik är fullständigt obegripligt tycker jag - trots din pedagogiska beskrivning med fiskar och fåglar. Jag kan bara inte FATTA hur vi överhuvudtaget kan kommunicera med varandra du och jag - genom att bara sitta och klicka på några tangenter. Men du är förstås smartare än jag!

    SvaraRadera
    Svar
    1. Ja. Jag frågar min Per bara, han vet.

      Radera
  2. Vilka urdumma internetfiskar som rymde ur slangen och slarvade bort dina bilder, Sverker! ;-)

    SvaraRadera