19 februari 2012

Vart tog den vackra vintern vägen

SMÄLT Inte en snögnutta finns det knappast på min gång. Det är inte konstigt att jag hänger lite med huvudet. Till och med rododendronen hänger lite. Men den hänger ännu mera när det är kallt.

Kom du ihåg lyckan för en vecka sedan, när det var underbart väder och jag tog med mig husse ut på isen. Idag är isen blaskig och husse vägrar att gå ut på den.

Tittar du på min temperaturmätare just nu, så kan du se att det står 5,8 på den. Det betyder att snön smälter. Samma snö som kom för att par dagar sedan. Det var också den snön som husse jublade över, för nu skulle han minsann prova den nyreparerade snöslungan. Dessvärre ville ju inte snöslungan starta ordentligt, så husse fick allt ta till den gamla hederliga snöskyffeln. Så kan det gå. Å andra sidan behöver han all motion han kan få.
Jag hade velat att vintern skulle stanna lite längre och varit lite mer som vanligt. Först var det varm, sedan var det kallt, sedan kom det snö, sedan blev det varmt och nu smälter snön. Det är ingen ordning på allting.
Bättrar sig inte vintern av sig själv, så tror jag snart att jag ingriper.

Hej så länge
Sverker

Leg. vinterlängtare


RYKTESVIS Om du har hört via ett vida spritt rykte, att bordet jag ryktas på är snöfritt, så kan jag verifiera (=tala om) att det ryktet är alldeles sant. Så sent som igår avlägsnade husse lite underpäls från mig, då jag satt just på det här bordet.

MAGTVÄTT Ute i terrängen finns fortfarande så mycket snö, så jag kan gå ut där och få magen tvättad automatiskt. Om husse ska tvätta sin mage krävs det betydligt mycket mera snö.

FISKAREPRICK När isen är blöt och slaskig är det inte många som vill gå ut på den. Jag spanade ut över sjön och den ende jag såg var en ensam fiskare som avtecknade sig som en liten svart prick mot den vita isen. Annat var det för en vecka sedan. Då var det massor av prickar på sjön. Om du trycker på bilden, så den blir stor, kanske du också kan se fiskaren.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar