14 januari 2012

Mina utsikter är både bra och dåliga

IDAG När jag var ute nyss kunde jag faktiskt gå ner till stranden. Fast det var lite farligt, för stenarna hade ett tunt isskikt, som gjorde dem väldigt hala, fastän jag har dubbade tassar. Men vädret var faktiskt fint, om än kallt.

Fastän jag har samma utsikt jämt, så har jag olika utsikter. Detta trots att inte huset flyttar på sig. Annat var det med husbilen. Nej, det är vädret som ändrar utsikten.

De senaste dagarna har jag haft mycket väder. Det har varit molnigt, men idag skiner solen, det har snöat och det har stormat. Varje gång ändrar sig utsikten. Bara för att du ska förstå, så har låtit husse skildra vädret (=trycka på högra knappen på kameran).
Ibland har jag bra utsikter, ibland har jag ingen utsikt alls, som du kan se. Så kan det vara på vid Sommen.

Hej så länge
Sverker

Leg. väderobservatör


IGÅR Oj, sade husse, det kommer att komma in en snöstorm. Det blåste mycket och himlen blev alldeles svart. Men se där hade han fel! Igen. Kom det någon snöstorm, så inte kom den här. Lite otur för husse, som efter fyra år har reparerat sin snöslunga.

FÖRGÅR Här snöar det minsann. Om det snöar mycket, så har jag ingen utsikt kvar. Den bara försvinner. Det snöade och blåste så mycket, så jag ville inte gå ut. Usch!

FÖRGÅR Om du hade vänt blicken mot Agnes lekstuga, så kunde du bättre se det horisontella snöfallet. ”Vilket hundväder”, sade husse. Tvärtom, skulle jag vilja säga.

1 kommentar:

  1. Du som kan allt Sverker, kan du tala vädergudarna tillrätta.
    Vi vill ha vit utsikt! / russlarna

    SvaraRadera