12 januari 2012

Egon är roligare än husse

EFFEKTIVA Egon och jag kan tillsammans undersöka en mycket större yta, än vad vi kan göra var och en för oss själva. Det gör i sin tur att vi hittar många fler besöksvärda platser. Två nosar hittar mer än en, som det heter.

När Egon bor hos mig är promenaderna mycket roligare, än när bara husse och jag är ute och går. Husse och jag har nämligen inte så många gemensamma intressen. Egon och jag har däremot ungefär samma promenadintressen.

Flera gånger per dag tar jag med husse på en promenad. Han behöver det så väl. När Egon är hos mig, så följer han också med, förstås. Då är det roligare. Varför, undrar du säkert? Jo, så här är det:

Promenad med Egon

– Det här var en spännande doft, säger jag till Egon.
Egon kommer meddetsamma till mig. Sedan står vi länge och väl och undersöker vem det kan ha varit som har varit där.
Ibland vet jag med en gång vem det är.
– Det är Max. Har du inte lärt dig honom än?
– Nja. Kanske, svarar Egon lite sävligt och nosar vidare på samma fläck. Han fattar sävligt också.
Någon gång emellanåt kan vi ha en sådan tur, så att vi känner doften av en tik i rätt period. Då kan vi stå där länge och insupa de underbara dofterna.
När vi är klara med det, så går vi vidare.

Promenad med husse

– Det här var en spännande doft, säger jag till husse.
Kom nu Sverker säger husse till mig. Stå inte där så länge och nosa. Hit! Motvilligt kommer jag till husse.
Ibland vet jag med en gång vem det är, då räcker det om jag snabbt markerar över.
Någon gång emellanåt kan jag ha en sådan tur, så att jag känner doften av en tik i rätt period. Då vill jag stå där länge och insupa de underbara dofterna.
Långt innan jag är klar, så ropar husse.
– Hit Sverker!
– Vi måste gå vidare.
– Hiiiiiiiit, sade jag. Kommer du inte så kopplar jag dig.

Nu kanske du förstår varför det är bättre att gå ut med Egon, än att gå ut med husse som inte förstår att uppskatta naturens dofter.
Jag tror han har fel på sitt väderkorn.

Hej så länge
Sverker

Leg. Egonsaknare


HOPPSAN Se där! Egon har hittat en spännande markering under tiden som jag undersökte toppen av stenen. Där ser du vad bra det är att vara två. Annars hade jag nog missat den.

KOM Nu var det min tur att fynda bland naturens rikhaltiga doftskafferi. ”Kom Egon”, sade jag till min vapendragare, som genast kom. För delad doft, är dubbel doft.

INGET Den här gången stannade Egon i onödan. ”Kom Egon, det är bara Max.” Max bor granne med mig och ska man undersöka hans doftspår noga, så kommer man ingenstans. Egon har lite svårt för sig ibland. Han har ju faktiskt träffat Max flera gånger, så han borde ha lärt sig.

4 kommentarer:

  1. Den här bloggen är så trevlig. Alldeles stillsam med fina bilder och mycket natur. Och så blir man ju sugen på att adoptera en västgötaspets såklart, verkar vara himla trevliga typer det där.

    SvaraRadera
  2. Jag tackar och viftar på svansen för berömmet!

    SvaraRadera
  3. Ingen tvekan. Detta är bästa bloggen/Vimse

    SvaraRadera