27 november 2011

Sverkers städskola för män IV

I köket kan du inte fuska



NORMALKÖK Det är ju precis så här det brukar se ut i ett normalt kök (=vårt kök). Nu är det tyvärr så illa, att ska du ha fest, så får du ta och städa lite. Det finns en uppenbar risk att gästerna dristar sig ut i köket och där kan du inte fuska med stearinljus.

Min städskola för män vandrar vidare. Dagens avsnitt är en fortsättning på gårdagens råd och tips med feststädningen. Nu är det tyvärr så, att i köket är det alldeles för ljust, för att du ska kunna fuskstäda.

I ett kök finns det många saker att plocka fram, vilket innebär att det så småningom finns väldigt många saker att plocka undan. Därför bör du börja städa köket i god tid innan gästerna kommer.
Vi män anses som hjälplösa varelser i köket, därför är risken stor att dina gäster av motsatt kön gärna vill hjälpa till. Det går helt enkelt inte att hindra dem från att tåga ut i ditt kök. Om du inte vill stå där med skammen, så är det inte helt fel att du har putsat till det lite. Ett bra universalmedel till köksstädning är Svinto.
Sen att de har fel i princip – se på alla trestjärniga restauranger vilket kön som härskar i köket – så gör det inget om du får lite hjälp. Både jag och speciellt husse är lata av naturen.

Hej så länge
Sverker

Leg. köksmästare


FÖRVANDLING 1 Ja, det här är ju också ett alternativ hur det kan se ut. Det imponerar alltid på det motsatta könet, men så hemtrevligt är det inte. Jag hoppas att ser en skillnad på före och efter.

FÖRVANDLING 2 Om det ser ut så här, så tror dina gäster inte att de blir matförgiftade. Det hade de inte blivit ändå, så det så! Problemet efter en totalröjning är att du omöjligt kan hitta saker, nu när de står på sina platser.

2 kommentarer:

  1. Att städa i köket är livsfarligt. Lite som att ha inbrott, fast bara nästan. Som om tjuvarna inbrottat men inte stulit något, bara flyttat på allt. (Därför skriver jag inbrott "fast bara nästan", eftersom det inte är ett riktigt inbrott om inget är stulet, men det är ändå i paritet med farlighets-graden.)

    Härlig blogg, hit kommer jag apselut tillbaka :)

    SvaraRadera
  2. Tack för det välförtjänta berömmet jag fick.
    Jag vet att det är livsfarligt att städa i köket. Man hittar inget efteråt, så det får bli mikrad blodpudding.

    SvaraRadera