19 maj 2011

Äventyr i regnskogen

SVÅRT Att hitta i en regnskog är inte det lättaste. Det kan vara till god hjälp att då och då klättra upp på ett högt berg för att orientera sig. Det ligger ju tungt på mitt ansvar att vi hittar hem igen. Egon är inte så duktig på äventyr.

Hurra! Egon är här igen. Han är min allra bästa kompis. Idag regnade det, men vi gick ut i skogen ändå. Vi gjorde alltså en äventyrlig expedition i regnskogen.

Naturligtvis behövs det en erfaren naturguide för att klara en sådan strapats. Dessbättre var den bäste med på vår expedition. Jag är den bäste, om nu någon undrade.
Tack vare min eminenta ledning lyckades vi klara oss utan några som helst skador, fastän vi gick på en synnerligen farlig led.
Väl hemkomna belönades jag med ett tuggben. Egon fick ett också. Husse fick en kopp kaffe.

Hej så länge
Sverker

Leg. äventyrare


EXPLOATERING Här ser du Egon, förklarar jag, spår av människornas framfart i regnskogen. Timmerhögarna vittnade om hur ekonomin styr över naturen. Dessutom har de hänsynslöst lämnat björkris på den gamla regnskogsleden. Det gör det inte enkelt för urinvånarna (=husse och jag) att ta sig fram.

RÄTT KLÄDD Ska man ut på äventyr i regnskogen, så gäller det att klä sig rätt. Båda valde päls – ett naturmaterial. Egon har sin brun och vita päls med oregelbundet mönster på sig. (Med små grå inslag.) Jag har som vanligt min tjockare brun-svart-gulaktiga päls med ett regelbundet spännande mönster, och med ljusgrått underhår. Min är mer praktisk i regnskogen, då den är vattenavvisande. Egon blir blöt, jag bara skakar av mig lite, så är jag torr. På fötterna har vi de så fantastiska allväderstassarna.

FÖRSIKTIG Man får passa sig i regnskogar. Där kan det finnas giftiga ormar och kliande myror. Egon gör helt rätt som inte bara rusar iväg.

DJUPA SPÅR Överallt ser förstörelsen som de stora maskinerna har gjort. Av någon outgrundlig anledning tycker Egon om att bada tassarna i de djupa hjulspåren. Jag nöjer mig med att dricka av det vatten, som har samlats i dem.

7 kommentarer:

  1. Hälsa husse att hans bilder är väldigt fina.
    Fast det kanske inte är så svårt när motivet är så bedårande eller vad säger du Sverker? Du kan väll knappast bli ful hur mycket man än försöker? Måste säga att du är mycket klok också. Jag uppskattar "Dagens ord på vägen/väggen" väldigt mycket. På tal om ingenting, vad tycker du om schäfrar?

    SvaraRadera
  2. Husse hälsar och tackar. Jag är kompis med ett par schäfrar, och husse har haft en för länge sedan. Sen kom han på bättre tankar och skaffade sig en västgötaspets och hade sådan tur att han fick den bästa av alla!

    SvaraRadera
  3. Hah åh. Älskar hundar, och absolut dig Sverker. Din husse tar extremt bra och fina bilder på dig och på dina kompisar också! Hälsa husse. (:

    SvaraRadera
  4. Jag viftar på svansen och tackar.

    SvaraRadera
  5. Tack Sverker för alla roliga kommentarer du skriver på bloggar. Det livar upp! Och bloggen är inte så dum den heller!
    Hälsningar från en kattägare som även älskar hundar!

    SvaraRadera
  6. Jag har faktiskt haft katt på min blogg också. Även om det bar emot.

    SvaraRadera
  7. haha hej ^^ jag är en cotton de tuliare. min matte tänkte skriva en komentar om dina fina bilder. men jag tog över. hoppas du hade en fin promenad med din husse i regnskogen ^^ voff voff x) Sveker

    SvaraRadera