23 oktober 2013

Hur jag organiserade in trädgårdsmöblerna

FULT Inte ser det så tjusigt ut med trädgårdsmöblerna ute så här års. I somras var det väl OK. Det hände flera gånger att vi satt vid dem till och med. Jag brukar sitta i soffan. Det lilla vita gjutjärnsbordet får man inte ta in.

Idag tyckte jag att det var dags att organisera. Jag organiserade ”Ta in trädgårdsmöblerna på framsidan”. Det går till så att jag bestämmer att de ska tas in – och så får husse göra det . Naturligtvis övervakar jag det hela.

– Inte idag Sverker, klagade husse som gärna skjuter upp allt ett par månader.
– Det är inte bra, möblerna är ju blöta!
Jag kunde inte annat än att påpeka att de säkert torkar i uterummet. De har ju ett halvår på sig.
Hade han tagit in dem samtidigt som vi pysslade med blommorna, hade vi inte haft det problemet idag. Men klumpig som han var, så spillde han jord på bordet och soffan. Att sopa bort fuktig jord, lät sig inte göras. Stolarna kånkade han in under mycket pustande.
– Det ska regna i morgon. Jorden får regna bort, sade den late hussen.
Regnet kom och sköljde bort all jord, men möblerna förblev kvar på den igenvuxna uteplatsen.
Det var då jag högg tag i saken och organiserade. Det var jobbigt. Nu har jag organiserat färdigt för idag.

Hej så länge
Sverker

Leg. planerare

BORDSBÄRARE Husse fattade inte ens hur han skulle få in bordet i uterummet. Märkligt, sade han. Det var ju här inne förra vintern. Tur att jag fanns med som organisatör. Det lilla vita gjutjärnsbordet får man inte ta in.

SOFFBÄRARE Husse hade svårt till och med att få in soffan. Det var inte det att soffan var så bred, det var husses mage som var för tjock.

VIKTIGT Det lilla vita gjutjärnsbordet får man inte ta in. Nu kan du se varför. Det är på det bordet jag sitter när jag ska ryktas. Jag bara låtsas att jag tycker att det är skönt. Jag tycker bättre om att äta korv.

1 kommentar:

  1. Bra skådespelare du är!! Du ser i alla fall ut att njuta av kardningen :)

    SvaraRadera