13 augusti 2013

På väg till en blomallé

VEM? Kan du gissa vem jag är ute och går med? Ja, jackan känner du säkert igen. Den har ju husse haft sedan 70-talet. Men vem har stulit husses jacka nu? Jo, det är min Agnes minsann. Vi tog en duktigt lång promenad innan jag åkte till mitt retreat igår. Men var är blommorna, tänker du. Lugna dig. Vi är på väg.

Har du längtat efter en blomallé hemma hos dig? Eller hela din trädgård full med manshöga blommor som vajar i vinden? Då är det rätt tid att åka hem till mina trakter och hämta ett par plantor. Det räcker.

Jag ville visa min Agnes vilken fin allé det har blivit hemma hos mig. Det är riktigt trevligt att plöja sig fram på den lilla vägen omgiven av fina blommor.
Planterar du några sådana hemma hos dig, så har du snart så fina blommor i trädgård. Överallt. Du kommer även få tacksamma grannar, för de kommer också att få likadana blommor.
Sen kan du år från år se hur de fina växterna sprider sig i grannskapet. På fält och i skogen. Överallt blir det så vackert, så vackert.
Detta var bara ett litet odlingstips om du har tröttnat på nässlor och tistlar.

Hej så länge
Sverker

Leg. blomexpert

SVARET Nu ser du klart och tydligt att det är jag och min Agnes som går på gamla säterivägen. Visst är det vackert? Blommorna är också fina.

TACKSAMMA Detta måste vara de mest tacksamma blommor du kan odla. Ett par plantor i din trädgård, och snart finns de överallt i din omgivning. Plocka hem dem nu och snart sprider sig fröna i vinden över din tomt.

2 kommentarer:

  1. Det var en riktigt stilig bild på dig och din Agnes i den praktfulla blomsterallén./Lotus

    SvaraRadera