1 oktober 2012

Fruntimmer raderade i min saudiska blogg

VÄRLDSBILD Så här kan det se ut när jag och Lucy kontrollerar vädret innan vi går ut. Denna bild skulle dock vara synnerligen upprörande i Saudiarabien. Lucy är ju ett fruntimmer!

Det är inte bara IKEA som välvilligt anpassar sig till de Saudiska traditionerna. Tittar du på min blogg när du är på besök i Saudiarabien, så ser du att det saknas fruntimmer (=Lucy) på bilderna.

Det kan tyckas vara ett hårt arbete, men det är ett kärt nöje att sitta och retuschera bort katter. Bilder med Agnes känns kanske lite tuffare, men regler är regler. Ska man sälja sig, så krävs det att man anpassar sig med ett leende.
Jag har idag glädjen att kunna presentera tre världsbilder och samma tre bilder i saudisk upplaga.
Vilka tycker du är bäst?

Hej så länge
Sverker

Leg. tjejbortagare

SAUDISK BILD Så här ser det ut när jag kontrollerar vädret innan jag går ut. Denna bild är inte upprörande alls, eftersom fruntimret (=Lucy) har försvunnit. Att fruntimmer skulle vara istånd att uttala sig om vädret, är fullkomligt obegripligt för männen i Saudiarabien.

VÄRLDSBILD En trevlig bild från mitt kök. Jag är helt koncentrerad på min mat, som håller på att tillredas. Lucy gnuggar sig förväntansfullt mot mig. Hon vill också ha mat. En liten familjeidyll kan man kanske tycka.

SAUDISK BILD En trevlig bild från mitt kök. Jag är helt koncentrerad på min mat, som håller på att tillredas. Det upphetsade inslaget (=Lucy) i föregående bild, har förtjänstfullt tagits bort.

VÄRLDSBILD Det var denna bild som presenterades för större delen av världen. Den föreställer, som du ser, den hårda debatten jag hade med kvinnoklubben (=Lucy) här hemma.

SAUDISK BILD Min debatt med kvinnoklubben har nu anpassats efter seder som råder i Saudiarabien. Där debatterar man inte med fruntimmer (= t.ex. Lucy), så denna bild skulle ingen begripa om jag inte hade ändrat den. Nu står jag och språkar med mig själv rakt in i en buske, vilket är betydligt mer begripligt i ökenlandet.

2 kommentarer: