19 april 2012

Tranås kommun visar framtassarna

TOPPEN Stolt kan jag konstatera att Tranås kommun toppar listen över antalet arbetslösa i Jönköpings län. Nu gäller det att kämpa vidare, så vi kan toppa Sverigelistan också. Man undrar vad grabbarna i stadshuset i bakgrunden ska hitta på härnäst.

Det är alltid roligt att bo i en kommun som låter tala om sig. Med förtjusning såg jag i tidningen att vi toppar statistiken i länet.
När det gäller skolan så finns det lite kvar innan Tranås ligger på en hedrande jumboplats, men nu har kommunen tagit krafttag för att nå dit.


Topplistor är till för att vinnas. Arbetslöshetslistan intar redan Tranås en hedrande förstaplats i Jönköpings län. Ett delmål mot Sverigetoppen. När når vi dit? Vad gör kommunen?
Fast det är en bit kvar till att bli etta på topplistan ”Minst satsade pengar per elev i Sverige”. Av 280 tävlande ligger Tranås 45 platser från att toppa även den listan. Även på listan ”Sämst betyg i Sverige”, finns det lite till att göra.
Men nu har kommunen tagit krafttag: 12–14 tjänster ska försvinna från en av kommunens skolor. Det är en handlingskraftig åtgärd som avspeglar sig i statistiken. Kostnaden per elev sjunker direkt, men att lyckas sänka betygen på elevkollektivet, är ett mer långsiktigt mål.
Som tur är finns det dock miljoner över att satsa på mer betydelsefull verksamhet i kommunen. Ishallen byggs om ganska rejält. Helt rätt. En kommun utan ståtlig ishall är chanslös i dagens samhälle oavsett om invånarna kan räkna och läsa.

Hej så länge
Sverker

Leg. topplistsfreak


KÄMPAR Ska Tranås lyckas med att hamna etta på listan minst satsade kronor per elev? Det är roligt att kommunen oavsett resultatet satsar mot det målet. Skulle det inte vara bättre att sparka alla lärare?

PENGAR Här satsas det. Nya läktare i ishallen så att den brölande publiken kan stå, eller sitta, lite tjusigare när de bevistar neandertalssportens Mecka i Tranås.

RESULTATET Så kan det gå med en billig skola. Fast jag kanske inte ska vara elak. Det är ju många ord som är rättstavade och det är bara en särskrivning.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar