25 oktober 2011

När Egons bad startade däcksbyte

17.06.22 Team däckbytarna klara. Vinterdäcken är framrullade. Fälgkorset är redo. Jag är färdig att ledsaga husse genom däcksbytet.

Hos oss är det tydligen Egon som bestämmer, när vi ska byta däck. Egon tog sig ett dopp i husses sunkiga damm idag, nämligen.

– När Egon badar i dammen i oktober, ska vinterdäcken på, sade husse.
– Det är ju ett gammalt välkänt ordspråk.
???????????, tänkte jag, som inte riktigt såg sambandet. Egon badar – däck byta.
Husse ser sällan några samband alls. Han fattar inte att en chokladdiet och fläskmage går hand i hand. Inte bokstavligt alltså. Det skulle se bra konstigt ut.
I vilket fall som helst så bytte vi alla däck idag. Man kan säga att det var en märkesdag. Husse blev svettig – det händer inte alltför ofta.
Vinterdäck på bilen före första snön – det händer ännu mer sällan.
Men så kan det bli när Egon tar sig ett dopp.

Hej så länge
Sverker

Leg. hjulbytare


17.16.31 Vänstersidan är bytt. Det ser inte du, men det är den. Husse är svettig. Dags att ta tag i högersidan.

17.18.52 Nu är bilen utan hjul på höger sida. Då är det inte bra att köra med den, men du kan vara lugn. Vi ska skruva dit nya däck.

17.24.07 Jaha. Då var det klart. ”Visst var jag väl snabb? Fyra däck på 7 minuter och 36 sekunder”, sade husse stolt. Jag säger bara Formel 1. Där hade 7 sekunder varit en katastroflång tid. Jag kan bara konstatera, att snabb är inte husse.

2 kommentarer:

  1. Var det den nybadade Egon som höll i kameran? / Wi o Lu

    SvaraRadera
  2. Egon var inne, för han kan inte vara ute utan koppel. Kameran stod på ett stativ och fotograferade själv. Om du kollar noga ser du att husse håller i en liten fjärrkontroll i högra handen. Han fuskar – som vanligt.

    SvaraRadera