30 maj 2011

Hemma hos min bästa Per

LÖNSAMT En stor fördel med min lillhusse, nåja, Per är att han är en av de få som begriper sig på en västgötaspets. Han vet att västgötaspetsar, särskilt om de heter Sverker, är i behov av till exempel bullar som här. Husse fattar aldrig det, men så sitter jag aldrig i hans knä heller.

Igår när husse och jag var ute och åkte i min bil, så åkte bilen till min Per. Det är det bästa jag vet, eftersom han är min favorithusse. Han vet vilka behov en västgötaspets har. Det kan till exempel vara bullar, kakor eller hundmat med grädde på. Sådant får jag aldrig hemma. Husse ser inte till mina behov.

Efter vi, och i detta fall kan jag verkligen säga vi, hade fikat tog vi oss en promenad också. Husse trodde förstås att jag skulle gå jämte honom, men där räknade han fel. Jag höll mig till min Per. Han är så snäll. Han klappar mig jämt och jag får alltid extra godsaker som jag aldrig får hemma.
Jag kan också berätta att jag har ett par tuggben gömda hos Per. Jag kommer alltid ihåg var jag lade dem förra gången jag var på besök, även det var månader sedan. Bakom kuddar i soffor, är bra ställen.
Per bor i ett grupphusområde och det har alltid varit lätt att hitta till hans hus. Det är det huset som har den oklippta gräsmattan. Men nu har Per börjat slita och arbeta med sitt gräs. Flera timmar om dagen faktiskt. Blir nu bara gräsmattan grön också, så har han den finaste gräsmattan i området. Då blir nog hans grannar avundsjuka på honom. Det är ett bevis på att hårt arbete lönar sig!

Hej så länge
Sverker

Leg. favoritbesökare


SOM ETT SKOTT När vi är ute och går, så brukar jag söka av området efter spännande dofter. Det är kul. Då och då så springer jag jättefort till Per, bara för att se att han hänger med. På Östgötaslätten kan man springa med en fruktansvärd hastighet. Risken finns att jag får godis också när jag kommer till Per.

KÄMPAR Per arbetar och kämpar med sin gräsmatta så den ska bli finast i området genom att titta på sin nya gräsklippare. Jag hjälper också honom att titta, så att gräsklipparen sköter sig ordentligt. Det gjorde den när jag var där. Den tordes väl inget annat. Jag är ju vallningsspecialist!

3 kommentarer:

  1. Du är dagens behållning Sverker. Ja,helt enkelt underbar. E-beth

    SvaraRadera
  2. Jag kollade på Animal Planet idag på jobbet. Helt plötsligt såg jag en mycket, mycket vacker hund. Insåg då att det var en Västgötaspets som uppenbarade sig. Åtminstone en mycket liknande ras. Är Västgötaspetsen utbredd utomlands också?

    SvaraRadera
  3. Visst finns det västgötaspetsar utomlands, men det är en liten exklusiv skara. Det finns många hussar och mattar, som inte vet sitt eget bästa. Det bästa är ju just en västgötaspets.

    SvaraRadera