27 maj 2011

Folkfest på fredag

FOLKFEST Varje fredag är det folkfest i Tranås. Då är det torgdag och då ska alla handla inför helgen. Det finns inga kossor att köpa längre, men mycket annat.

Du tror förstås att det inte händer något i Tranås. Fel, fel, fel. Det är precis vad det gör. Varje fredag är det torgdag. Det är på torget. Då sätter massa folk upp massa stånd, och sen kommer en ännu större massa folk och handlar.

En stor anledning att åka till Tranås och gå på torget, är att du då får höra den löjliga dialekten folk har här. Redan en vanlig dag är det löjeväckande när folk pratar, men på fredagar så spär det på med folk från den omgivande landsbygden. De låter roligt.
Det är också en chans att få se retromode på riktigt. På riktiga genuina retromänniskor.
Nu undrar du förstås vad man kan köpa på torget. Det ska jag tala om för dig. Det bästa är lokalodlade grönsaker och till exempel lokalvärpta ägg, säger husse. Sen finns det lokalbakat bröd, god ost och annat mumsigt.
Men det går också att köpa loppisfynd, kläder som aldrig har varit moderna, blommor och plastpåsar.
Husse brukar bara köpa grönsaker. Det kan han lika gärna låta bli.

Hej så länge
Sverker

Leg. torgshoppare


HEJ Här har ni mig på torget. Husse hämmar mig genom att ha mig i koppel. Man måste ha det i stan, säger han. Dessutom kränker han mig, eftersom jag inte får markera på blommorna på torget.

KÄND Så var det dags igen. ”Är det inte Sverker, du som var i tidningen och som bloggar?” Jo, det är ju lika bra att erkänna. Jag visar min vänlighet genom att låta mig klappas. Det här gånget satt på en bänk och drack kyrkligt gratiskaffe.

3 kommentarer:

  1. Söt liten vovve... och smart därtill, inte illa ;-)
    kram från mig
    /maria

    SvaraRadera
  2. Vilken söt vovve! Yours?

    SvaraRadera
  3. Trevligt att vara på torget! Ja hemmagjord glass är jättegott :)

    SvaraRadera