25 januari 2011

Recept på världens godaste tårta

Jag vet att jag har många som läser min blogg. Ni får gärna komma och hälsa på mig. Hälsar man på någon, är det synnerligen artigt, rent av lämpligt, att ta med sig en liten present. Lämpliga presenter kan vara ett tuggben, ett grisöra eller varför inte en tårta! För att hjälpa er kommer här ett mycket fint recept på en synnerligen delikat tårta.

Sverkers goda tårta

Idag ska jag berätta hur man tillverkar en riktigt god tårta. Detta recept är ett gammalt familjerecept, som jag nu delar med mig av. Tårtan är uppskattad av alla! I alla fall av mig, vilket är huvudsaken.

Ingredienser (saker man har i)
• Falukorv (den bästa sorten)
• Sprutgrädde (kan ersättas av vanlig vispad grädde)
• Levergodisbitar
• Tårtdekorationsfärg

Först plockar man fram allt som behövs för att göra Sverkers goda tårta, och lägger falukorven (den bästa sorten) på en skärbräda.

Du skär en tjock skiva (skivan på bilden är alldeles för tunn) av falukorven (den bästa sorten) och lägger den på ett vackert fat.

Ovanpå falukorvskivan (av den bästa sorten), sprutar man ett tjockt lager sprutgrädde. Gräddlagret på bilden är alldeles för snålt tilltaget. (Husse bor i Småland.)

Nu tar du till kniven igen och skär en tjock skiva falukorv (av den bästa sorten) och placerar den försiktigt ovanpå grädden, som är ovanpå den första falukorvsskivan (av den bästa sorten).

Här är det färdiga resultatet. Rejält med grädde ovanpå falukorvsbitarna (av den bästa sorten). Vackert spritsat och mycket ska det vara.
Dekorera tårtan med tårtdekorationsfärgen. Och placera levergodiset runt tårtan, så att det hela ser lite festligare ut.
OBS Om du till exempel fyller 7 år, ska det stå en sjua istället för tio. Kommer du bara och hälsar på, kan du spritsa vad som helst. Till exempel ett hjärta.

Om man stirrar tillräckligt länge på den färdiga tårtan, så säger husse: ”Varsågod Sverker!”. Då gäller det att slänga sig över den och snabbt äta upp allt. Egon kan ju komma. Efter 7,6 sek kan du belåtet slicka dig om nosen.


Hej så länge
Sverker

leg. Konditor och gourmé

1 kommentar:

  1. Vad gott för dig Sverker!! Glöm inte bort att motionera bara, för mycket tårta kan sluta illa ;)

    SvaraRadera